ISO BELGELENDİRME
Sektörler
Karbon Ayak İzi Hesalama
Taksim Danışmanlık Hizmetleri
Güncel Fuarlar
Önceki Sonraki
WorldFood Türkiye’nin En Büyük Gıda Fuarı
WorldFood Türkiye’nin En Büyük Gıda Fuarı
9-12 Eylül 2021
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
03 Haziran, Perşembe
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
03 Haziran, Perşembe Saat: 10
Kurumsal Akademiler Konferansı
Kurumsal Akademiler Konferansı
24 Haziran 2021 | 14:00 - 16:4
Doğaya Saygı Sertifikası
Özkaleli Fabrika Satış Yeri
Firma Adı : Özkaleli Fabrika Satış Yeri
Yetkili : Hasan KOCAMAN
Adres : Adnan Menderes Caddesi Uzun Çarşı No / 27 60400 Zile /TOKAT / TÜRKİYE
Şehir / İlçe : Tokat / Zile
Telefon : (0356) 318-0606
Faks : (0356) 317-1693
Gsm No : (0538) 673-1693
Web Site : zilepekmezi.com
E-Mail : info@zilepekmezi.com
Firma Hakkında
ÖZKALELİ ZİLE PEKMEZİ

 

       Bölgemizin ve Mersin, Antalya gibi  illerin en seçkin üzümlerinden özenle seçilip üretilen beyaz zile pekmezi ve zelve pekmezi %100 doğal ve katkısız bir üründür. Özkaleli beyaz zile pekmezi 250 gr, 360 gr, 500gr,lık tahta külah´´ta olmak üzere satışa sunulmaktadır. Zelve pekmezimiz ise aynı kalitede ve özellikte olup sadece bir marka yaratma calışmalarının sonucu olarak üretilmektedir. Zelve pekmezide 250 grlık, sade ve cevizli, olmak üzere satışa sunulmaktadır.

 

       Özkaleli zile pekmezi ve zelve pekmezi ile ilgili ayrıntılar aşağıdaki gibidir;

Özkaleli Zile Pekmezi hızla kana karışabilecek nitelikte bir gıda maddesi olduğundan acil enerji ihtiyacı için gerekli bir gıda maddesidir. İki yemek kaşığı (20 g) pekmez insan vücudu için çok değerli olan 2 mg demir, 80 mg kalsiyum ve 58 kcal enerjiyi içermektedir. 
Büyüme çağındaki çocuklar, işçiler, sporcular, gebe emzikli anneler için eşsiz bir gıda maddesidir.


       Özkaleli Zile Pekmezi ayrıca 100 gramında 0.014 mg Vit B1 0.15 mg Vit B2 , 1,4 mg nisain içermektedir. Bu özellikleri açısından bala göre daha zengin olduğu tespit edilmiştir.

Yapılan bir diğer araştırmaya göre 1 kg üzüm ve 200 gr pekmezin kalori açısından 1150 gr süte, 300 gr ekmeğe , 390 gr ete eşdeğer olduğu belirtilmektedir.

Ayrıca Özkaleli Zile pekmezinde bulunan şekerlerin, glukoz ve früktoz halinde olması sebebiyle bebek ve çocukların beslenmesinde büyük öneme sahiptir. Hem sindirim sisteminde parçalanmasına gerek yoktur, hem de kana geçmede ek bir enerjiye gerek duyulmadan hücre dışından içine basit düfüzyonla geçişi sağlanır. bu nedenle özellikle enerji aktivitesi yüksek olan çocuklarda ve sporcularda enerjinin pekmezle sağlanmasının büyük önemi vardır.


       Üzüm ve pekmezin içerdiği demir (16mg/kg) kolayca emilmekte ve günlük demir ihtiyacının % 35´´i bu ürünlerce karşılanabilmektedir. 

 

       ÖZKALELİ KUŞBURNU MARMELATI;

 

       Özkaleli kuşburnu marmelatı doğada yetişen kuşburnu meyvasının bölgemizde ve Gümüşhane ilinden satın alınması sonucunda üretilen %100 doğal bir üründür. Marmelat demek tatlı tüketime hazır satın alındığı zaman herhangi bir kaynatma işlemi yapılmadan tüketime hazır ürün demektir. Kuşburnu marmelatlarımız 4100 grlık teneke ambalaj, 1650glık teneke ambalaj, 800glık cam şişe  ambalaj, 450glık cam şişe ambalaj olmak üzere üretilip satışa sunulmaktadır. Yine kuşburnu marmelatlarımızı farklı kılan en önemli özelliği ise tatlandırma sürecinde şeker ile değilde üzüm şırası ile kaynatılıp tatlandırılıyor olmasıdır.

 

       KUŞBURNU VE KUŞBURNU MARMELATI İLE İLGİLİ  DETAYLAR AŞAĞIDAKİ GİBİDİR;

 

       Beslenmede en önemli basamak sebze ve meyvelerdir. Gıdanın posasını karşılar ve birçok tuz ve vitamin denilen tutuşturucu maddeleri ihtiva eder.Özkaleli Kuşburnu Pulp ve Marmelatı  bu basamakla ilgili olan bir üretimdir. Ve çok miktarda C vitamini içerir. Vitamin bakımından eksik beslenen halkımız için her zaman ulaşabileceği kadar bol ve ucuzdur. Ne yazık ki şehirlimiz bunu bilmemekte, köylüler ise ziyan etmektedirler.

 

       Kuşburnu yalancı meyvedir. Asıl meyve çekirdekleridir. Fakat yenilen yeri kabuğu ve buna yapışık olan etidir. Kaynaklara göre içeriği şöyledir:

 

Yasal Uyarı
İsfirmarehberi.com´da yer alan kullanıcıların oluşturduğu tüm içerik, görüş ve bilgilerin doğruluğu, eksiksiz ve değişmez olduğu, yayınlanması ile ilgili yasal yükümlülükler içeriği oluşturan kullanıcıya aittir. Bu içeriğin, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılığından İsfirmarehberi.com hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Bizi Takip Edin !
Facebook Twitter Google Plus Linkedin Youtube Instagram