ISO BELGELENDİRME
Sektörler
Karbon Ayak İzi Hesalama
Taksim Danışmanlık Hizmetleri
Güncel Fuarlar
Önceki Sonraki
WorldFood Türkiye’nin En Büyük Gıda Fuarı
WorldFood Türkiye’nin En Büyük Gıda Fuarı
9-12 Eylül 2021
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
03 Haziran, Perşembe
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
03 Haziran, Perşembe Saat: 10
Kurumsal Akademiler Konferansı
Kurumsal Akademiler Konferansı
24 Haziran 2021 | 14:00 - 16:4
Doğaya Saygı Sertifikası
CE Belgesi Nasıl ve Nereden Alınır ?

CE Belgesi Nasıl ve Nereden Alınır ?

 

Her şeyden önce firmaların CE uygunluk belgesi almak için uygulaması gereken bazı yasal kurallar vardır. Ayrıca, tüm CE belgelendirme süreci boyunca firmaların üretmiş olduğu ürünlerin mevzuatlara uygunluğunu bildirme sorumluluğu yine firmanın kendisine aittir. Kısacası ürünlerinde CE işareti kullanmak isteyen şirketlerin herhangi bir kimseye veya kuruluşa lisans başvurusu yapmasına gerek yoktur. Ancak bahsettiğimiz üzere kesinlikle uyulması zorunlu kurallar ve prosedürler söz konusudur.

 • Eğer üreticinin ürünü riskli ürün değilse, bu ürünün temel gerekliliklere uygunluğunu kendisi beyan edebilir. Burada gerekli olan; üreticinin yaptığı beyanın arkasında ürünle ilgili belgelerle durabilmesidir. Yani eğer bir şikayet veya itiraz olması durumunda üretici kendisini belgelerle savunabilmelidir. Eğer savunamazsa yaptırımlarla karşılaşır.

• Eğer üreticinin ürünü riskli ise; ürünün temel gerekliliklere uygunluğunun incelenmesi ve onaylanması gerekir. Ürünün, risk derecesine bağlı olarak ilgili bakanlık tarafından yetkilendirilmiş ve AB tarafından da resmi olarak tanınan bir onaylanmış kuruluş (notified body) gerekli testleri yapabilir ve incelemeler sonucunda eğer şartlar sağlanıyorsa onay verebilir.

 

CE Belgesi almak için ürününüzün hangi yönetmeliklere tabi olduğunu belirlemeniz ve uygun testleri yaptırmanız gerekir. CE Belgesi veren kuruluşlar, Avrupa Birliği tarafından yetkilendirilmiş ve akredite edilmiş kuruluşlardır. Bu kuruluşlar, ürününüzü test eder, değerlendirir ve uygunluk belgesi düzenler. CE Belgesi almak istiyorsanız, öncelikle ürününüzün hangi kategoriye girdiğini ve hangi yönetmelikleri takip etmeniz gerektiğini araştırın. Sonra, size en uygun CE Belgesi veren kuruluşu seçin ve başvuru yapın. Başvurunuz kabul edilirse, ürününüz test edilecek ve sonuçlara göre CE Belgesi verilecek veya reddedilecektir. CE Belgesi almak, ürününüzü Avrupa pazarına açmanın önemli bir adımıdır. Bu nedenle, bu süreci dikkatli ve profesyonel bir şekilde yürütmeniz gerekir.

 

 

CE Belgesi Zorunlu Ürünler

CE Belgesi alınması gereken zorunlu ürünler ve ürün grupları şunlardır:

 

 

Bu ürünler, Avrupa Birliği´nin sağlık, güvenlik ve çevre standartlarına uygun olduklarını göstermek için CE Belgesi taşımak zorundadır. CE Belgesi, üretici veya ithalatçı tarafından verilir ve ürün üzerinde veya ambalajında görülebilir bir şekilde yer alır.

Tüm CE belgelendirme konuları ile alakalı firmamızla CE Danışmanlık hizmetiyle ilgili hızlıca iletişim kurarak, işletmenize CE belgesi başvurusunda bulunabilirsiniz. Gerekli tüm başvuru onay işlemleri Taksim Danışmanlık tarafından titizlikle yürütülmektedir.

CE  Belgesi Başvurusu

 

CE uygunluk belgesi başvuru sürecinde nelere dikkat etmelisiniz?

 

CE belgelendirme işlemi ve tüm bu süreçlerden anlaşılacağı üzere başvuru çok büyük bir dikkat ve planlama gerektirmektedir. Bu nedenle yanlış ilerleme sonucu karşılaşılan bir hata geri dönülemez maddi ve manevi sorunlar çıkartabilir.
Bu noktada CE belgelendirme sürecinde ve başvuru öncesinde dikkat etmeniz gereken en önemli konular:


• Üretmiş olduğunuz ürünlerin CE belgesine ihtiyacı olup olmadığını iyice araştırın.
• Ürünlerin risk seviyesine göre değerlendirmesini yaparak prosedürü ona göre seçin.
• Prosedürler tamamlandıktan sonra yönetmelikleri doğu bir şekilde okuyarak anlayın.
• Yönetmeliği iyice anlayıp kavradıktan sonra teknik dökümantoslarınızı doğru hazırlayın.
• Son olarak doğru ve güvenilir akredite kurumunu seçtiğinizden emin olun. 

Yasal Uyarı
İsfirmarehberi.com´da yer alan kullanıcıların oluşturduğu tüm içerik, görüş ve bilgilerin doğruluğu, eksiksiz ve değişmez olduğu, yayınlanması ile ilgili yasal yükümlülükler içeriği oluşturan kullanıcıya aittir. Bu içeriğin, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılığından İsfirmarehberi.com hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Bizi Takip Edin !
Facebook Twitter Google Plus Linkedin Youtube Instagram