ISO BELGELENDİRME
Sektörler
Karbon Ayak İzi Hesalama
Taksim Danışmanlık Hizmetleri
Güncel Fuarlar
Önceki Sonraki
WorldFood Türkiye’nin En Büyük Gıda Fuarı
WorldFood Türkiye’nin En Büyük Gıda Fuarı
9-12 Eylül 2021
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
03 Haziran, Perşembe
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
03 Haziran, Perşembe Saat: 10
Kurumsal Akademiler Konferansı
Kurumsal Akademiler Konferansı
24 Haziran 2021 | 14:00 - 16:4
Doğaya Saygı Sertifikası
SA 8000 Sosyal Sorumluluk Yönetim Sistemi Temel Eğitimi
İlan Adı : SA 8000 Sosyal Sorumluluk Yönetim Sistemi Temel Eğitimi
Firma Adı : Taksim Danışmanlık Hizmetleri
Yetkili : Dilek AŞAN
Adres : Beylikdüzü OSB mah. Mermerciler Sanayi Sit. 3. Cad. No: 8 Corner Office K:3 D:53 Beylikdüzü / İstanbul
Telefon : (0541) 345-2034
Gsm No : (0212) 438-4206
İlan Hakkında

  SA 8000 Sosyal Sorumluluk Yönetim Sistemi Temel Eğitimi, işletme çalışanlarına yönelik olarak SA 8000 ´de öngörülen standartların sağlanmasına yönelik eğitimlerdir. Bu standartlar çocuk çalışan ve iş kullanma becerisi zorunluluğu, iş sağlığı ve güvenliği koşullarının sürdürülmesi, örgütlenme özgürlüğü, ayrımcı ve / veya zorlayıcı uygulamaların olmaması, çalışma saatlerinin tanımlanması ve adil ücretlerdir.  Değerlendirme kriterleri, SAAS (akreditasyon kurumu) tarafından uluslararası olarak yayınlanan standartlara göre, üç yılda bir gerçekleşir ve sertifika zorunluluğu vardır.


SA 8000 standardı 15 Ekim 1997 ´de CEPAA (Ekonomik Öncelikler Akreditasyon Kurumu) tarafından geliştirilerek resmi olarak yayınlanmış ve daha sonra SAI (Social Accountability International) tarafından güncellenmiştir. SA 8000, "Sosyal Hesap Verebilirlik" anlamına gelen ve bu ilkeye dayanan uluslararası  standartların kısaltmadır.  

SA 8000 Sosyal Sorumluluk Yönetim Sistemi Temel Eğitimi : Temel şartları

            SA 8000 standartlarının temel şartları aşağıdadır  ve SA 8000 Sosyal Sorumluluk Yönetim Sistemi Eğitimi ile bu şartlar konusunda detaylı olarak bilgi sahibi olursunuz.

1.  Zorunlu çalışma / Zorunlu İşçilik : Çalışan kişilerin yaptıkları işe uygun olmaları ve her hangi bir şekilde  zorlanmamaları konusundaki standartları kapsar.

2.  Çocukların çalışması / Çocuk İşçiliği : Üretim döngüsünde çocuk işçilerin kullanılmaması. 16 yaş altındaki çocuklarının çalışmasına izin verilmemektedir.

3.   İşçi sağlığı ve güvenliği : İşyerinde güvenlik ve sağlık hakları

4.   Dernek özgürlüğü ve toplu pazarlık hakkı : Sendika özgürlüğü ve toplu pazarlık hakkına saygı

5.   Çalışma saatleri : Doğru  çalışma süresi hakları

6.   Çalışanların Ücretleri : İşe uygun ücretlerin tanımlanması

7.  Çalışanlar arasında ayrımcılık : Erkek, kadın, din, ırk vb ayrımlar yapılmaksızın çalışılmasına dair standartlar

8.  Çalışanlar arasında disiplin : Mesai saatlerinin çalışanlar arasında belirlenen kurallar dahilinde devam etmesi için belirlenen standartlar

9.   Sosyal sorumluluk yönetim sistemi: Üst yönetimin sorumlu olduğu yönetimsel standartlar

 

SA 8000 Sosyal Sorumluluk Yönetim Sistemi Temel Eğitimi : Faydaları

            SA 8000 Sosyal Sorumluluk Yönetim Sistemi Temel Eğitimi ´ne işletme sahipler, işletmelerde ilgili departmanlarda görev alanlar ile bu konuda bireysel olarak kendini geliştirmek isteyen kişiler katılabilirler. Katılım sağlayan  kişi aşağıda belirtilen faydaları bulunan SA 8000 standardı ile ilgili bilgi sahibi olur; hem bireysel anlamda hem de temsil ettiği kurum adına farkındalığını arttırır.

 Çalışanlardan imalatçılara, perakendecilere, tüketicilere ve diğer ilgili taraflara kadar işletme içinde ve dışında güveni arttırır . Müşterilerin işletmeye duyduğu güven artar.

 Çevresel Personelin performansını sürekli iyileştirmek ,çevresel faktörlerin büyük önem arz ettiği pazarlara daha kolay giriş sağlar. 

 Şirketlerin  zorunlu mevzuata uygun olarak personel yönetimini garantiye almalarını sağlar  . Çevre ile ilgili birçok yasal mevzuata kolaylıkla uyum sağlanır.

 Şirketin mal ve hizmet tedarikçisi olarak kalifikasyonu artar.

SA 8000 Sosyal Sorumluluk Yönetim Sistemi Temel Eğitimi : Sertifikasyon Süreci

  SA 8000 denetimleri en önemli uluslararası standartları (ISO 9001, ISO 14001, OHSAS  18001) entegre bir şekilde gerçekleştirilebilir.

 

SA 8000 Sosyal Sorumluluk Yönetim Sistemi Temel Eğitimi sürecinin aşamaları şöyledir:


·         Boşluk analizi yoluyla işletmenin iyileştirilmesi gereken alanları ile güçlü yönleri SA 8000 ´e göre değerlendirilir;

·         Belgelendirme süreci iki kez yerinde denetimin ile gerçekleşir. 1.aşamada işletmenin hazırlık seviyesini veya belgelendirme sürecini planlayan danışman şirket tarafından SA 8000 standartlarının planlanmasını amaçlar. İkinci aşamada ise standartlar doğrultusunda kurulan sistemin doğruluğu için denetim gerçekleşir.

·         Sertifikanın  verilmesi;

·         Altı aylık gözetim denetimleri

 

Firmanın Diğer İlanları
Yasal Uyarı
İsfirmarehberi.com´da yer alan kullanıcıların oluşturduğu tüm içerik, görüş ve bilgilerin doğruluğu, eksiksiz ve değişmez olduğu, yayınlanması ile ilgili yasal yükümlülükler içeriği oluşturan kullanıcıya aittir. Bu içeriğin, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılığından İsfirmarehberi.com hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Bizi Takip Edin !
Facebook Twitter Google Plus Linkedin Youtube Instagram